Saturday, December 27, 2008

**Siapa sebenarnya disebalik “Blog menghina Nabi”


Mengenai blog Adibah Ahmad di blogspot yang menghina Nabi Muhammad SAW khasnya dan menghina agama islam am-nya. Siapa sebenarnya Adibah Ahmad ni? Kami sebagai Blogger membuat sedikit penyiasatan dan hasilnya… Di blog tersebut, terdapat banyak entri yang menghina Rasulullah. Dan agak tidak logik untuk mereka yang menghina agama sendiri (walaupun dah murtad) untuk mendedahkan identitisecara terbuka. Dengan “berani mati”. Boleh dikatakan, orang bodoh sahaja yang berbuat begitu.


Ok, kita jangan tunggu siasatan polis. Kita siasat sendiri. Adibah Ahmad (gambar) memang wujud tetapi Adibah Ahmad adalah mangsa mereka yang memendam dendam kepadanya apa yang dapat dibuktikan disini, blog tersebut ditulis oleh orang cina. Kalau kita lihat betul-betul cara penulisan dia pun, pelat-pelat melayu-cina masih ada.
Apa yang menguatkan penyiasatan ini? Ok.. kalau anda masuk blog Adibah Ahmad tu, dia siap kasitahu lagi siapa nak berkenalan boleh hubungi dia di talian 03-5566 3800..

Well, nombor itu dah pun disahkan sebagai milik syarikat jual kereta mewah di Kuala Lumpur.
Ok, mari kita lihat satu profile Friendster yang dilinkkan di laman blog terbabit. Apabila di klik terpampang Azahar Mohd (tuan page) menulis company dia bekerja sebagai Auto Bavaria Malaysia, BMW. Nyatanya nombor telefon yang diletakkan di blog tersebut adalah milik Auto Bavaria Malaysia, BMW. Selain tu, owner friendster tu jugak ada upload gambar dengan title “Cina Babi”. Dan lihat di “Who i want to meet”, tertulis nama Adibah Ahmad di situ sebagai secretary kepada Azahar Mohd. Di bawah adalah profile Friendster Azahar Mohd yang telah di save dalam bentuk gambar. * klik gambar untuk paparan yang jelas…

Kemungkinan profail Friendster ini juga di”create” oleh pihak terbabit, untuk mencetuskan rasa benci. Nyatanya di sini, ada pertelingkahan antara Adibah Ahmad, Azahar Mohd dan juga yang menyamar di sebalik blog Adibah Ahmad, seorang lelaki/wanita berbangsa cina. Wahai pihak Polis Diraja Malaysia yang cepat, mesra dan betul, nyatanya di sini, apa yang perlu anda buat hanya pergi ke Auto Bavaria yang beralamat di.. No 3A, Persiaran Kerjaya, Seksyen U1, Glenmarie,Shah Alam, Selangor … dan cari lelaki bernama Azahar Mohd. Kemudian tanya dengan cina mana yang tak puas hati dengan dia? Selesai kes! Kesimpulannya di sini, Adibah Ahmad dan Azahar Mohd telah dianiaya oleh seorang manusia berbangsa cina. Sama-samalah kita berdoa agar agama Islam tidak diperlekehkan oleh mereka yang tidak bertanggungjawab. Sebagaimana kita yang beragama Islam menghormati agama lain di Malaysia, seharusnya mereka yang bukan beragama islam harus juga menghormati apa yang telah ada di Malaysia sejak zaman nenek moyang kita dahulu lagi. Sesuatu yang tidak ada di negara lain.. Wallahualam. . Ini pula Myspace Adibah Ahmad yang turut di’create oleh cina tersebut. Terang lagi bersuluh yang page itu wujud kerana sifat dengki dan mencemarkah maruah gadis bernama Adibah Ahmad. URL: http://adibahahmad. blogspot. com/

Kesimpulan yang dapat dibuat disini: Adibah Ahmad & Azahar Mohd telah dianiaya oleh “seseorang” yang menggunakan blog(yang menghina Islam) untuk memburukkan namanya, pihak berkenaan mesti melakukan penyiasatan kerana kes ini benar-benar boleh mencetuskan api kemarahan beberapa pihak.



http://www.apasaje. net/

2 comments:

fq88 on December 27, 2008 at 2:22 PM said...

ish..ni memg melmpau gler...
cam siot je eh nk mnghina islam dn nabi kt...
hrp2 pihk pols kt dpt la cr mush dlm slimut ni..
jgn ingt dgn sng dy ley bebs di negara milik org2 islam ni..

Naim on December 28, 2008 at 11:01 PM said...

satu lagi kebeja+an di sebalik kecanggihan teknologi....

sahlah...orang yang buat itu tidak sempurna imannya...

tQ...

 

.:GaDiS KaLiS PeLuRu:. Copyright © 2009 Flower Garden is Designed by Ipietoon for Tadpole's Notez Flower Image by Dapino