A-Daging(Daging yg tiada urat/gread A) dicincang halus supaya bahan2 akan menyerap dengan baik. B-Bahan2 dikisar:kisar bersama sehingga betul2 halus (kalau buat dalam kuantiit yg sikit,sebaiknya digiling) Serai 3 batang Chili api Bawang merah seketul lengkuas Halia secubit Lada Hitam(ikut citarsa anda-kalau nak pedas dan hangat tambah la )
C-Bawang merah(dimayang halus) Asam Limau @ limau nipis garam kerisik 2 sudu(secukup rasa) Cara-cara membuatnya:- 1-Daging yang telah dicincang halus tadi perlu dicuci dan ditoskan serta diperah untuk membuang air daging tersebut.. 2-masukkan bahan2 kisar tadi ke dalam daging yang telah dicincang. 3-Gaul sebati dan masukkan garam ,kerisik serta air perahan limau nipis dan bawang merah yang telah dimayang halus. 4- siap sudah .. :)
1 comments:
Sedapnya. Teringin nak makan
Post a Comment