Monday, December 20, 2010

Belansungkawa Buat TEman Tersayang APAT




Al-FATIHAH... Sahabat terbaik .sahabat kesayangan ku.. telah kembali ke Rahmatullah.. awal pagi ini.. 4:15 am 20.12.2010... 
Aku dapat sms dari Number Apat . Mulanya bila tertera nama apat.hati melonjak. Tapi.bila bukak dan baca..sebaliknya... aku blurr seketika.. dan baca berulangkali.. dan termanggu... KOSONG.. apakah semua ini kenyataan.. aku cuba menafikan.. YA ALLAH.. Hati menjerit sekuat hati nama APAT... Aku kembali mengenangkan saat2 bersama dia... Terus air mata tidak dapat ku tahan lagi... hingga ke saat ini... 

Apat...
I belom bersedia menerima kehilangan u apat.. Kenapa terlalu cepat u tinggalkan i... Siapa akan bersama i bila i sedih lepas ni.. Siapa akan temankn i untuk berbicara saat i sedih.. tiada siapa..i tiada siapa lagi apat...
Sebelom ni.. bila i sedih..bila2 masa i call u.. walau tengah malam u dah mengantuk.u akan terus temankan i .cuba hilangkan kesedihan i.. U buat i ketawa. u nasihatkan i.. sedaya u tahan layan kerenah i.. Siapa lagi dapat buat mcmtu kat i selain u? Apat...Nothing word i can say about u..

Apat...
I masih ingt.masa i turun Kluang setahun lalu...sebab i turun pon sebab nk jmpa sahabat baik i.. iaitu u.. iya.i tahu .u tak pernah jmpa siapa2 teman siber sepanjang bertahun u bersiber... Masa tu syuk ajak i terjah terus umah u.nk buat surprise.. malangnya.. u takda kat umah.. U kat JB .. I bawakkan jeruk kesukaan u yang i buat sendiri.. Jeruk Pelam.. Hanya dapat Jmpa ayah u je.hampa i masa tu.. Esoknya.. u masih di JB.. lusa i da nak balik... I pujuk u balik.. Sebab i nk jmpa u..sekali pon cukuplah  kan.. Lepas selesai keje u.. u Terus berkejar balik Kluang. dan datang jmpa i... I bangga dapat jadi org 1st dari teman2 siber yang pernah jmpa u..U belanja i kat heades.. Ciken Chop yang u sebut2 selalu tu. U tau tak sebelom tu.i tak suka pon ciken chop.tak minat..Tapi. mula sat itu.. i dah jadi penggemar ciken chop.. Besar ciken chop tu.i ingat i tak dapat abiskan.. U cakap u akan habiskan kalau i tak abiskan.. Yes.i berjaya abiskan ciken chop tu.sebab sedap..I suka tengok u makan.. cepat je abiskan.. Tak sempat ais krim tu cair..
MUla2 tu i tak cakap banyak.. sebb i kan pemalu.. dengan u je i tak segan...Lepas tu u kena cepat hantarkan i.sebb  ayah u dah call.tanya mana u.. U anak yang baik.. mendengar kata ibu dan ayah.. Sebab tu ALLAH lebih sayangkan u...U belanja i tiket balik.. Esoknya u hantarkan i kat stesen bas.. Gambar ni..i amik masa u datang hantarkan i.. Ini je kenangan dengan u i ada... i syukur sebab sempat jugak jumpa u...


Apat...
I ingat pesan u.u cakap.. kalau i sedih2. u suruh i main masak2.. i cakap.. "nak masak sape nak makan.". u cakap. "buat lah kuih. lepas tu post je kat i.sure i dapat abiskan." yer i tengah cuba nak buat macam tu... Tpi.apat..sekarang i nak masak. msa i sedih.i nak buat untuk sapa.? U takda lagi... I  dah takda siapa untuk berkongsi suka duka i seperti u temankan i.. apat...I terkilan sangat sebab tak sempat postkan kuih raya aritu untuk u... i bizi sangat dengan travian sebab hold WW masa tu.. maafkan i apat.I terkilan sangat2.. andai dapau i undurkan masa..i akn cepat2 hantarkn kat u..
I down sangat skrg nie pat.. i kehilangan u.. susah sangat i nk terima kenyataan nie..Sebab i harapkn u sihat kembali.. Tiba2 u dah takda..

..
Apat...
Kita kenal melalui fewett.. U banyak berkorban untuk fewett.. tpi.. orang tak tahu.sebab u taknak nama u dimensionkan.. Melalui i u tolong fwett. i tahu..u sendiri yang donate.. tapi..u cakap member u.. I hormati u dan i buat2 tak tahu je bila u cakap yg donate tu member u... Banyak u buat untuk fewett kan .. TT antara org yang tahu apa u dah korbankan untuk fewett.. hasil2 tangan u.. wang ringgit u...  U buat semua bukan kerana nama..Tapi untuk tolong kawan2. i bangga sangat dengan u pat...
Apat...
I ada bgtau kan.. jam yang u hadiahkan masa birthday i dah habis bateri.. i pon tak tahu kenapa kedai jam yang i p untuk tukar bateri jam cakap  dorg tak dapat nak tukarkan.. tak dapat nk bukak untuk masukkan bateri baru..Patutlah.. jam itu berhenti seperti u ..mAsa tu i sedih sangat dah tak dapat hidupkn jam tu.. tpi ai tetap pakai.. Jam tu jam kesayangan i.. U yang hadiahkan,.. I baru je tengah pikirkan untuk hadiahkan  apa pula untuk u birthday u tahun depan..I ingat lagi.. U cakap./u tak pernah dapat hadiah birthday.. So.i hadiahkan u sumthing pada birthday u yang ke 29.. i tak tahu u suka tau tak..I hantarkan sekali dengan jeruk pelam yang i buatkn tuk u.. u suka sangat jeruk pelam tu.. U suro ai buat selalu. pastu  u suro jual je kat u sorg.. ada2 je u buat i happy.. Tapi pat..pokok pelam tu pon dah tak berbuah lebat macam dlu2.. dah tak berbuah pon pokok dia pon da nk mati.sebab tu kali ni i tak dapat nk buat jeruk pelam untuk u lagi..


Lepas tu.min ada bgtau i.u baru kuar wad.. u sakit jantung.. Ya Allah... Napa u tak cakap ngan i apat... Adakah sebab u terasa hati dengan i?  I ingat lagi u kata.. "U ni asik risaukan dia ja.. I sakit u tak risau pon.."  I betol2 tak  tahu u sakit siyes mcm nie pat.. u kan selalu cakap u demam je.. Memang patut u trasa ati dengan i.. I tak maksud tak pedulikan u.. I memang tak tahu.. U tak pernah cakap kat i.. I ingt u pernah cakap u selalu pening2.. dan ada darah tinggi.. Then.. Min yang bagtaw i u sakit jantung .baru kuar wad... Jantung u bengkak.. I macam tak caya pat.. u cakap mcm takda apa2 pon..U terasa dengan i ke pat.. ? Patut u tak jawab call i.patut u tak call i balik bila i suro u call..Dulu.. u akan  call i balik bila ada call i  u tak sempat jawab.. ke u terasa ati dengan i pat?.  I hanya dapat bermonolog dengan hati i je saat ini.. u dah takda... I minta maaf pat jika u terasa ati dengan i saat2 akhir u.. i memang tak bermaksud nk buat macam tu.. 

Apat... 
Masa WW ritu u banyakkk sangat tolong i... u jaga kan WW i.. u suporrt beribu gold kat WW i.. u tak tido jagakan WW i.biar pon lepas WW kan zero.. U yang tolong hantarkan troops i saat i kecewa dan give up..troops i kena potong sebab kena capcha 2 kali.. sedangkan i tak pernah guna script atau bot.u taw kan..ai BENCI dan tak suka bot.. u jaga saki baki troops i tu dan u hantar hit WW.. patut la kali ni i tak rasa nk hit mna2 WW..atau tak minat sangat nak main hammer  macam server lepas.. kg u pon da jauh dari i.. i ngadu kat u.lepas u kluar hospital.. u kata u memang dah ketinggalan... i dah jauh tingglkn u.. Ya ALLAH apat.. u tinggalkn i sebenarnya ..u nak cakap u akan tingglkan i ke.. Tiap2 server u succes dapat art... u memang HERO,.. U HERO di hati i juga... U sentiasa menjadi hero saat i perlukan... Maafkan i apat kiranya u terasa dengan i akhir2 hayat u... i selalu menyusahkan u..

APAT IN MYX TRAVIAN

http://speed.travian.com.my/spieler.php?uid=3774

Behold!!!
Teslacoilrider bzzztttt....

-4 Playa Inside-
Apat Hero
Titaniumz
Botolz
GorgoN




Apat.. I pasti akan merindui suara u... I sedih sangat masa i call u mlm tu.. teruk sangat suara u.. u memang sakit.. I ingt u dah makin oke bila u dah boleh bercuti ke langkawi.. I memang ada je msej u pat.. U cakap i sombong skrg..Tak reply mesej u..  i tetap macam i yang u kenal.. yang selalu sedih.yang selalu perlukan u.. yang selalu menyusahkan u...Skrg pon i amat perlukan u.. I tak mampu nak tahan tangisan ini sejak pukul 4 setengah tadi pat.. I tahu..u mesti tak suka i sedih2 nangis2 macam nie. tapi.i tak dapat tahan.. mana i nk jumpa insan terpilih seperti u.. Ya..i kena redha dengan  kepergian u.. DIA lebih sayangkan u... dan itu lebih baik untuk u dari u terus menanggung sakit... 

Apat.. 
I doakan u akan dapat psangan yang u impikan di sana di syurga NYA.. U kan nak kawen dengan diana daniel.. Ya ALLAH .. i rindukan sangat saat2 kita bergurau soal kawen tu.. u dengan alasan u menanti diana daniell.. Then bila pakcik kawen.. u tanya i.macam mana dorg boleh kawen cepat.abis study je da kawen.. 
I takda jawapan tuk soalan u.sebab i pon sama situasi mcm u kan... Bukan sebab kita terlalu memilih kan..

apat..
i tak tahu macam mana i dapat lalui hari2 akan mendatang tanpa sokongan u.. tanpa u di sisi saaat i susah senang.. saat ai tawa tangis. U tinggalkan i yang masih perlukan u.. . Ya ALLAH cepatnya ENGKAU tarik kembali apa yang telah engkau pinjamkan buat ku.. Seorang sahabat yang sangat aku sayang dan perlukan...
Hanya Al-Fatihah Dan Doa yang mampu i sedekahkan..
Sesungguhnya hak Allah adalah mengambil sesuatu dan memberikan sesuatu. Segala sesuatu yang disisi-Nya dibatasi dengan ajal yang ditentukan. Oleh karena itu, bersabarlah dan carilah ridha Allah (HR. Bukari 2/80 dan Muslim 2/636

Tika Ibrahim ibnu Muhammad meninggal dunia, Nabi SAW menangis hingga basah janggut baginda. Bukankah sedih dan tangis itu juga bahasa hati dan jiwa, selain dari senyum dan tawa.

Apat..
I tak sempat mohon maaf kat u..Tak sempat mohon halalkan segala.. I terkilan sangat pat... U tak tnggu i.. 
U tak pernah marahkan i walau apa pon i pernah buat.. Tak pernah u tinggikan suara u kat i. walaupon i layak u marah... I pernah suro u marahkan i sebab i dah buat salah.. sebab i tak puas hati u tak marahkn i pon.. I lagi rasa bersalah...  I tak sangka secepat ini u tingglkan i.. Kalau i kawen... u org 1st i nak cakap kan pada u dalam hati i simpan... i nak u ada masa i kawen... Tapi.skrg.. semua nya sudah takda...Yang ada hanyalah kenangan dengan u... Walau saat ini i masih tetap perlukan u... Ya ALLAH...sukarnya untuk ku menerima kenyataan ini..SUka duka i .u  orang 1st yang akan i cari,.. apatah lagi saat i sedih..u tetap menten mendengar luahan i... cerita bodoh i.. Really miss u..U INSAN TERPILIH DI KALANGAN YANG TERPILIH..MOGA ALLAH TEMPATKAN U DI KALANGAN MEREKA YANG TERPILIH..
WARKAH TERAKHIR APAT BUAT KU ...
GorgoN tulis:

huhuhu.. u nak nanges u ada sebab ok jek nanges kekuat..
ai mmg da jauh pun.. bukan pe.. ai tau dengan keadaaan ai sekarang ni ai taleh nak travian lelame sangat.. nnt ai lagi tekanan bule sewel jadinye.. hhuhuhu..
u pelan pelan la jauhkan diri ngan trabian ni. .. takyah pepenin sangat.. tapi ai tengok u da jauh da pejalanan u dalam myx5 ni.. nak brenti mmg payah la sbb org len sekarang byk gantung harapan kat u ... mmg berat tugas leader sbb tu ai tak sanggup..

sekarang ni cara.. yang mana u rasa bleh skip.. u skip jek.. jgn layan sangat.. myx kali ni u byk main perasaan :su: sbb tu u penat tak hengat nye... ai doakan u yang terbaik jek.. jaga diri u dulu baru la u bleh caring maring kat org len.. baru betol deknon..

ai menten jek camni tinggal lagi sekarang ni ai mmg tengah tak sehat.. ntah sampai bila camni.. asik dok tebaring atas tilam jek.. pastu sesket layan trabian.. hihi..

u jaga la diri u bebaik deknon.. jgn sbb trabian ni memacm jadi kat u..

-gelak senyum, org tak tau jiwa, itu adalah yg benar, itu adalah keterimaan yg terpaksa-
apathero

.
GorgoN tulis:

seb bek la tulis kat lappy.. kalo tulis kat kertas mcm dulu dulu kompom abis ink seua kembang.. kah kah kah..

tu yu taip pepanjang lebar macam nobel tu kan tanda tanda jelas u bemain ngan perasaan u.. u buat tu buat ni tak byk sedikit mesti ada atas namanya.. :su:

bab caring caring kekadang orang punye caring kita tak nampak.. tak pon org tu wat wat buta sbb nak lepas tangan lari dari tanggungjawab.. huhu.. sbb tu penting bila kita wat sesuatu tu kita anggap ia ikhlas .. ikhlas lagi besar pekdahnye dari caring.. yezzaaa..

luka sedey nanges rindu dendam tu ayat stendet dalam nobel cinta deknon.. rasanya u lagi ngerti bab bab cenggini.. hhuhu..

u menten ingat tuhan selalu da la k..

kalau dah dulu itu aku.. kali ini aku juga kah.. atau aku yang tidak mengerti aku aku yang dulu..

apathero


I REALLY MISS U  APAT.  I NEED U!!!!!!!!!!!!


http://gadiskalispeluru.blogspot.com/

 

3 comments:

'asr on January 10, 2011 at 9:36 AM said...

sabarlah ya..terharu sungguh membaca blog ini..mungkin elok juga diturut pesanan terakhir apat agar usaha utk kurangkan travian nie. mungkin server nie yg terakhir utk awak..

.:GaDiS KaLiS PeLuRu:. on August 22, 2013 at 6:45 PM said...

server myx8 server terakhir saya..

ahmad zamani on August 25, 2013 at 8:23 PM said...

semuanya ketentuan Allah belaka. kita yang masih hidup buatlah yang terbaik

 

.:GaDiS KaLiS PeLuRu:. Copyright © 2009 Flower Garden is Designed by Ipietoon for Tadpole's Notez Flower Image by Dapino