Biskut kedua yang aku buat..
Bahan 2:-
300 gm mentega
400 gm tepung gandum
120 gm tepung jagung
100 gm gula aisng
1 sudu teh esen vanila
Cara membuat:-
1. Pukul mentega dan gula aising hingga kembang .
2. Masukkan vanila dan kedua - dua jenis tepung . Gaul sebati.
3. Canai dan terap dengan acuan yang anda suka .
Aising :
2 biji putih telur
150 gm gula aising
15 gm tepung jagung ( masukan berdasarkan kecairan aising.jika terlalu cair.aising akan meleleh dari adunan yang anda terap.)
Serbuk Coklat
Untuk membuat aising: 1. Pukul putih telur bersama gula asing dan tepung jagung hingga ringan .
2. Asingkan sedikit aising dan warnakan dengan coklat .
3. Sapukan aising warna asal (putih) atas adunan.
4. Celupkan lidi kedalam aising coklat dan lorekkan atas permukaan ising putih tadi.
5.Corakkan mengikut kesukaan anda.
0 comments:
Post a Comment